2011. október 26., szerda

LAING EPR6 elektromos kazán/cirkó - Jelenlegi ára: 99 000 Ft

4 szezonban használt, elektromos cirkó/kazán eladó. Hibátlan működéssel. Lakás átalakítás miatt!
Padlófűtések, falfűtések, mennyezetfűtések, szabadban álló területek fűté-se, és melegvizes radiátoros fűtések.  Nyaralók, ill. hétvégi házak fűtése. Fürdőszobák kiegészítő fűtése nyáron.  
Kiválóan alkalmazható napenergiás fütési rendszerek kiegészítő elemeként.  
Típus Teljesítmény Fűthető felület 
EPR 6 6 kW Kb. 80 m2-ig 
*) Függ a rendszer megtervezésétől, hőszűkséglettől és a rendszer felépítésétől. A megfelelő típus megállapítására, szívesen nyújtunk segítséget.  
Fő komponensek: Elektromos kazán mely tartalmazza a beépített keringtető szivattyút, konstanshőmérséklet-szabályzást, valamint a túlhőmérsékleti- / biztonsági hőmérséklet határolót. A berendezés összes alkotóeleme korrózióálló anyagból készült.  
Ráépíthető komponensek: osztó-gyűjtő, armatúrák, tágulási tartályok, biztonsági berendezések, szerelőlapok, szekrények, stb. A berendezés összes alkotóeleme korrózióálló.  
Kiterjedt szabályzási program (lásd a Szabályzások fejezetnél).  
Rendszerkoncepció: Napjainkban, az alacsony energiafelhasználású új épületeknél, a vonzó elektromos energiatarifák, valamint a energiatárolási költségek teljes megtakarítása miatt, az elektromos fűtés kifejezetten olcsóbb ????, mint a többi fűtési rendszer.  
Egy melegvizes elektromos fűtés a jövőre nézve biztos fűtési rendszertalkot, mivel, az elektromos direkt fűtéssel (fűtőkábelek az esztrichben) vagy az elektromos tárolós kályhákkal ellentétben, amennyiben az elektromos energia árai a jövőben kedvezőtlenül alakulnának, minimális befektetéssel, bármikor át lehet állni olcsóbb energiahordozóra.  
Továbbá előnyös az ún. önszabályzó-effektus ha az elektromos fűtést melegvizes padlófűtési rendszerbe tervezték be.. Ez azt jelenti, hogy a rendszer csak addig ad le hőt, amíg a fűtőbeton hőmérséklete el nem éri a fűtővízét. Vagyis, pl. napsugárzás vagy szigetelő anyagú heverő esetében, amely befedi a padlót, nem lép fel túlmelegedés.  
Az elektromos fűtőkábelek esetében ellenben elméletileg korlátlanul magas hőmérsékletek érhetők el ilyen esetekben. Beépített biztonsági-hőmérsékletérzékelők vagy önszabályzó fűtőkábelek nem jelentenek gazdaságos megoldást.  
A kompakt, helykímélő kivitel révén (az egész rendszer elfér egy falba süllyeszthető szekrényben, vagy egy fali beugrásban), valamint a hosszútávon is zajtalanul üzemelő keringtető szivattyúnak (a forgórész egy golyón fordul el) köszönhetően, az elektromos fűtőegységet akár a lakótérben, a legkisebb helyiségben fel lehet szerelni. Ezáltal nincs hőveszteség.  
Előnyök 
Alacsony megvalósítási- és szerelési költségek Alacsony üzemeltetési költségek (lásd a "Rendszerkoncepció"-t) Nem szükséges kazánház vagy fűtőanyag tároló helyiség Nem kell kémény és kéményseprő Alacsony karbantartási költségek, mivel nem szükséges a kazán- illetve az olajtároló takarítása Nincs károsanyag-kibocsátás, vagy kellemetlen szag Nincs potenciális veszélyforrás az estleges kiömlő gáz vagy olaj miatt Gyors, költségkímélő szerelés, mivel a berendezés már gyárilag összeszerelt állapotban kerül leszállításra.



Jelenlegi ára: 99 000 Ft

Az aukció vége: 2011-11-01 09:30
. LAING EPR6 elektromos kazán/cirkó - Jelenlegi ára: 99 000 Ft